Bietjes, wortels en pastinaak bij de McDonald's

De Franse McDonald's zal de komende weken hun bekende frietjes van aardappels tijdelijk vervangen door groentefrietjes gemaakt van bietjes, wortels en pastinaak. Volgens Franse media zal deze verandering nog drie of vier weken aanhouden.

Variatie voor klanten

Eerder heeft McDonald's al besloten om tijdelijk aardappelkroketjes en wafelfrietjes te verkopen. In een verklaring vertelt de marketingdirecteur van McDonald's dat klanten variatie op prijs stellen.

McDonald's meldt dat er meer dan zeshonderd dagen is gewerkt aan de productie van de groentefrietjes. Frietleverancier McCain heeft hierbij geholpen en uiteindelijk zullen 25 boeren uit Noord-Frankrijk 3.200 ton aan groentefriet leveren.

Afwasbaar servies in 2022

Het is niet de eerste keer dat McDonald's in Frankrijk opzien baart met hun duurzame keuzes. Zo hebben ze in 2022 al besloten om papieren verpakkingen te vervangen door afwasbaar servies om verspilling van papier tegen te gaan.

Klanten reageren positief

De groentefrietjes zijn sinds dinsdag verkrijgbaar in de Franse McDonald's en klanten reageren positief. Op social media laten ze weten dat ze de nieuwe variant lekker vinden en het initiatief van McDonald's waarderen.