Tools die helpen bij het afvallen

Middels 7 eenvoudige tools krijg je snel inzicht in of je overgewicht hebt of niet en wat je ideale gewicht is. Of reken uit hoe lang jij er ongeveer over doet om op je streefgewicht te komen. Misschien wil je wel weten wat jouw caloriebeheoefte is zodat je hierop je dagelijkse voeding kunt baseren.

Bereken je caloriebehoefte

Bereken hier je dagelijkse caloriebehoefte en je ruststofwisseling (BMR). Ruststofwisseling (BMR) is het aantal calorieën dat je lichaam verbrandt om het basaal metabolisme te onderhouden. Het metabolisme zorgt voor het dagelijkse lichaamsonderhoud.

Bereken nu je caloriebehoefte

Bereken je BMI

BMI staat voor Body Mass Index, ook wel de Quetelet index genoemd. Je BMI is een getal dat aangeeft in hoeverre je gewicht in verhouding is met je lengte. Zo weet je door je BMI te berekenen of je eventueel ondergewicht of overgewicht hebt.

Reken uit wat jouw BMI is

Bereken je nieuwe BMI

De BMI is een vrij onnauwkerige methode om te meten of je te zwaar bent. In 2013 heeft professor Nick Trefethen van de universiteit van Oxford daarom voorgesteld de BMI berekening te moderniseren en meer waarheidsgetrouw te maken.

Reken uit wat jouw nieuwe BMI is

Bereken je ABSI

De ABSI (A Body Shape Index) geeft het resultaat op een andere manier weer dan je BMI, maar wordt wel nauwkeuriger geacht als de BMI. De ABSI berekent de kans dat je komt te overlijden aan een aan overgewicht gerelateerde ziekte zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, galstenen, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker.

Reken uit wat jouw ABSI is

Wat is mijn ideale gewicht?

Wil je weten wat jouw ideale gewicht is? Op basis van je lengte kunnen we een reëele inschatting doen wat de ondergrens en bovengrens is waarbinnen jouw gewicht moet zitten.

Reken je ideale gewicht uit

Wanneer bereik ik mijn ideale gewicht?

Wil je graag weten hoe lang je er ongeveer over doet om een bepaald aantal kilo’s kwijt te raken?

Reken uit wanneer jij op je ideale gewicht zit

Hoeveel calorieën verbrand ik met sport?

Wil je graag weten hoeveel calorieën jij verbandt met fietsen, wandelen of auto wassen?

Reken uit hoeveel calorieën je verbruikt met beweging