Man verliest 26 kilo in 100 dagen met dagelijks McDonald's dieet

Een bijzondere prestatie werd onlangs behaald door de 57-jarige Amerikaan Kevin Maginnis. Gedurende honderd dagen volgde hij een opmerkelijk dieet, waarbij hij elke dag drie maaltijden bij McDonald's nuttigde. Tot zijn eigen verbazing wist hij hiermee maar liefst 26 kilo te verliezen.

Een onorthodoxe dieetplan

Maginnis, een inwoner van Nashville in de USA, deelde gedurende de afgelopen maanden regelmatig updates over zijn onconventionele dieet op sociale media. In februari begon hij met een gewicht van 108 kilo en verklaarde vastberaden: "Dit is absoluut niet acceptabel." Vervolgens besloot hij om honderd dagen lang uitsluitend bij McDonald's te eten.

Portiecontrole en bewuste keuzes

Hoewel hij elke maaltijd bij McDonald's nuttigde, koos Maginnis ervoor om slechts de helft van de aangeboden maaltijden te consumeren. Hij merkte op dat overdreven eten resulteert in extra gewicht, zoals het vullen van een tank met meer benzine dan deze kan bevatten, wat uiteindelijk tot vetopslag leidt. Door deze bewuste portiecontrole kon hij echter nog steeds genieten van populaire menu-items zoals Quarter Pounders en Big Macs, zij het in kleinere hoeveelheden.

Geen ruimte voor tussendoortjes

Tijdens de honderd dagen van het dieet nam Maginnis geen tussendoortjes tussen zijn gehalveerde junkfood-maaltijden door. Dit disciplineerde zijn eetgewoonten en hielp hem om zich te richten op de geplande maaltijden zonder toe te geven aan verleidingen. Hij koos er ook voor om geen frisdranken te drinken, maar in plaats daarvan water te consumeren.

Met resultaat

Maginnis, nu slanker en gezonder dan voorheen, beweert dat zijn cholesterolgehalte is gedaald en dat zijn waarden nu binnen een gezond bereik vallen. Hij wijst erop dat hij voorheen pre-diabetes had, een voorstadium van diabetes type 2, maar nu heeft hij zijn gezondheid aanzienlijk verbeterd. Hoewel zijn verhaal de indruk kan wekken dat hij een promotie voor McDonald's is, benadrukt hij dat hij geen enkele band of overeenkomst heeft met de fastfoodketen.

Voor iedereen die worstelt met overtollige kilo's deelt Maginnis een eenvoudige formule voor gewichtsverlies: "Met halve porties verlies je gewicht en met driekwart porties behoud je je gewicht, ongeacht wat je eet." Hij benadrukt dat het niet alleen gaat om wat je eet, maar ook om de hoeveelheid die je consumeert.